مفهوم ساختمان
سازه فولادی در واقع همان استراکچر فلزی که از تیرهای افقی و ستون های عمودی ساخته شده و به صورت مستقیم به هم پیچ و مهره شده، جوشکاری شده اند یا بهم پرچ شده اند. تیرهای افقی در برابر فشارهای وارده مقاومت می کنند. ستون ها نیز فشارهای وارده را منتقل می کنند. هر دو در شکل گیری اسکلت فولادی نقش مهمی ایفا می کنند.
سازه فولادی براساس استانداردهای بین المللی طراحی و ساخته می شوند. استراکچر فولادی به روش های مختلفی طراحی و ساخته می شوند.
سازه فولادی و شکل های مختلف
سازه فولادی می تواند به روش معمولی ساخته شود. در این روش سازه های فولادی در ابعاد مختلفی بریده شده و بهم جوش داده می شود. در خیلی از اوقات در محل این کار به انجام می رسد و بنابراین چندین جوشکار، سازه های فولادی ساختمان را بهم جوش می دهند. البته می توان جهت انجام سریع کار، بخشی از قطعات فلزی را درکارگاه بهم جوش داده و در محل آن ها را نصب کرد.
در روش دیگری سازه های فولادی ساخته شده و در محل بهم پیچ و مهره می شوند. در این روش ابعاد سازه های فولادی براساس طول و عرض بخش باری کامیون محاسبه می شود. کامیون های معمولی می توانند سازه های فولادی به طول 6 متر و تریلی های بزرگ 12 متر را جابجا کنند. زمان انجام کار در این روش بسیار سریع بوده و بنابراین می توان در کوتاه ترین زمان ممکن بخشی از سازه را به کارفرما تحویل داد.
بخاطر این که می توان سازه های فولادی را به محل جابجا کرده و با پیچ و مهره آن ها را بهم متصل کرد. از آن جایی که بخشی از کار قبلا در کارگاه انجام می شود بنابراین می توان ادعا کرد که سریع ترین روش ساخت سازه های فولادی به شمار می رود.
ساخت با فولاد سنج سبک هم روش دیگری است که به تازگی ایجاد شده است. در این روش با استفاده از فولاد سبکی به طول 1 تا 3 میلی متر که سبک نیز است کار انجام می شود. در این روش می توان ساختمان فولادی کوچک را احداث کرد. از مزایای این روش می توان به سرعت بالای انجام کار، استحکام بالای سازه و کیفیت خوب سازه و انعطاف پذیری اشاره کرد.
سازه فولادی و مزایای آن
سازه فولادی مقاومت و دوام بسیار بالایی دارند. نسبت به سازه های چوبی مقاوم هستند. مقاومت در برابر آتش و بسیاری از عوامل محیطی می تواند مزیت قابل توجهی به شمار برود. سازه های فولادی می توان را در هر محلی بنا کرد. سازه های فولادی را می توان در اندازه و ابعاد مختلف و متنوعی احداث کرد.
این سازه ها در برابر آتش مقاوم هستند و در صورت بروز آتش سوزی، می توان به سرعت آتش را خاموش کرد. مقاومت در برابر حشرات و موریانه از دیگر مزایای این سازه ها به شمار می رود. رطوبت می تواند چوب را از بین ببرد ولی سازه های فولادی با روکش های مختلف رنگی در برابر رطوبت مقاوم هستند.
سازه فولادی و کاربردهای متنوع
سازه فولادی کاربردهای مختلف و متنوعی دارند. بخش های سازه ای موجب مقاومت ساختمان می شوند. در سازه های فولادی میله های تقویتی هم وجود دارد که در واقع در داخل بتن قرار گرفته اند. امروزه استفاده از بتن های فولادی متداول است. ورقه های فولادی در بخش های مختلف ساختمان به کار می روند. ساختمان های اسکلت فلزی براساس مواد اولیه و شکل های مختلفی طراحی و ساخته می شوند.
ستون های ساختمان به شکل های مختلف مستطیل، مربع و دایره و T و L شکل می توانند قرار بگیرند. مقاومت هر یک از این شکل ها نسبت به دیگری متفاوت است. ارتفاع ستون ها در بخش های مختلف ساختمان متفاوت خواهد بود.
سازه فولادی و اجزای آن
این سازه ها از اجزای مختلفی تشکیل شده است. تیر آهن متداول ترین جزء ساختمان به شمار می رود. تیر آهن می تواند بارها و فشارهای وارده را تحمل کند. پروفیل ها بخش دیگری از ساختمان فلزی به شمار می روند. پروفیل ها به روش نورد سرد ساخته می شوند و در ساختمان های اسکلت فلزی زیاد به کار برده می شوند. ورق های فلزی در این سازه ها فولادی نقش مهمی ایفا می کنند.
ورق های رنگی و گالوانیزه از دیگر ورق هایی هستند که در ساختمان های اسکلت فلزی به کار برده می شوند.
انواع تیرهای اسکلت فلزی
لین سازه ها با تیرهای مختلفی در اسکلت فلزی ساخته می شود. تیرهای خرپایی از متداول ترین سازه های فلزی به شمار می روند. تیرهای هیپ برای سقف ساختمان استفاده می شوند. به صورت زاویه دار قرار می گیرند و در واقع به عنوان تکیه گاه به کار برده می شوند. تیرهای کامپوزیتی از دو یا چند ماده اولیه غیر مشابه هم ساخته شده اند.
این تیرها در بخش های مختلف ساختمان به کار برده می شوند. شاه تیر معروف ترین جزئی است که در اسکلت فلزی از آن استفاده می شود و در وسط سازه قرار می گیرد. بارهای وارده بر ساختمان را تحمل می کند. تیرهای فرعی نیز تکمیل کننده ساختمان به شمار می روند. این تیرها بارهای وارده به شاه تیر منتقل می کنند.
روش های طراحی اسکلت فلزی
این نوع سازه ها لازم است که به درستی طراحی شود. روش های مختلفی برای سازه فلزی وجود دارد. روش تنش مجاز یکی از روش های ساخت به شمار می رود. در این روش مقدار بار سازه باید از حد مجاز کمتر باشد.
تنش لازم است که در مقدار مشخصی تنظیم شود و در صورتی که بیش از آن حد باشد ساختمان با مشکلاتی مواجه خواهد شد. روش مقاومت نهایی یکی دیگر از روش های ساخت اسکلت فلزی به شمار می رود. میزان تحمل سازه افزایش می یابد. لازم است که میزان فشار وارده از حدی که اندازه گرفته اید کمتر باشد. روش حالت حدی جدید است، اگرچه به باور برخی مهندسان نتیجه این روش هنوز ثابت نشده است. با این روش می توان میزان مقاومت سازه را کاهش داد.
مقایسه ساختمان های فولادی و بتنی
سازه فولادی و میزان مقاومت هر دو یکسان است و لازم است که مقاومت بالایی داشته باشند تا بتوان از آن به عنوان جان پناه استفاده کرد. سازه های فولادی در برابر زلزله نسبت به بتنی مقاومت بالایی دارند. ساختمان های بتنی از همان ابتدا در بین مردم پذیرفته شده اند ولی ساختمان های فلزی طی سال های اخیر ایجاد شده اند.
ساختمان های فلزی را می توان با سرعت بیشتری احداث کرد. بخاطر این که برخی سازه ها را می توان در کارگاه بهم متصل کرد. ساختمان های فلزی را می توان در مدت زمان کوتاهی به مشتری تحویل داد و در واقع بازگشت سرمایه در ساختمان های فلزی سریع است.
هزینه ساخت سازه های فولادی نسبت به بتنی خیلی زیاد است. پرداخت هزینه بالای کار پیمانکاران یکی از متداول ترین مخارجی است که شما لازم است تحمل کنید. ساختمان های فولادی نسبت به بتنی دوام بسیار زیادی دارند. برخی از سازه های فولادی را می توان به صورت چهارچوبی تا ارتفاع مشخصی احداث کرد. احداث آسمان خراش ها نمونه ای از سازه های فولادی هستند که تا ارتفاع مشخصی ساخته شده اند.
سازه فولادی حجمی
سازه فولادی حجمی در واقع همان سوله هایی هستند که احداث می شود. این نوع ساختمان های فولادی برای نگهداری مواد اولیه مختلف احداث می شوند. در اکثر موارد به عنوان کارخانه یا کارگاه تولیدی از آن ها استفاده می شود.
جهت دریافت قیمت پروفیل اصفهان با کارشناسان راهبران پترو فولاد تماس حاصل نمایید