لوگوی سایت

تماس جهت خرید

09130909502 09130909500

پروفیل ستونی و کاربرد آن در ساختمان سازی

اسکلت فلزی و استحکام بنا

پروفیل ستونی در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه بسیاری از ساختمان ها را با اسکلت فلزی بنا می کنند. امروزه براساس مقررات نظام مهندسی مشخص شده که مقاوم سازی ساختمان ضروری بوده و بنابراین پیمانکاران نسبت به انجام آن موظف هستند.

ایمنی ساکنان ساختمان مهمترین اولویت سازندگان ساختمانی است. به همین دلیل استفاده از پروفیل ساختمانی مقاوم ضروری به نظر می رسد. پروفیل های ساختمانی با آهن و آلیاژهای آن ساخته می شود. پروفیل های آلیاژی، مقاوم هستند. به همین دلیل از آن ها در ساختمان سازی استفاده می شود.

پروفیل ستونی و شناخت آن

پروفیل ستونی به شکل مستطیل یا مربع ساخته می شود. پروفیل به طول دوازده متر و طول و عرض 135*135 میلی متر، با ورق فلزی ساخته می شود. این نوع پروفیل برای ساخت ستون و سوله به کار می رود.

مقاومت و وزن مناسب آن موجب شده که یکی از بهترین گزینه ها برای ساختمان سازی به شمار رود. مقاومت پروفیل موجب شده که پیمانکاران ساختمانی از آن استفاده کنند.

پروفیل در استحکام سازه نقش موثری ایفا می کند. از آن جایی که این پروفیل کاربرد بسیار زیادی دارد، بنابراین می توان از آن در بخش های مختلف ساختمان استفاده کرد. مهندسان ساختمانی می توانند متناسب با محل های مورد نیاز خود از این پروفیل استفاده کنند.

پروفیل ستونی و ابعاد محصول

پروفیل ستونی در دو گروه صنعتی و ساختمانی تولید می شود، ولی در این محتوا، فقط نوع پروفیل ساختمانی مورد بررسی قرار می گیرد. این نوع پروفیل در آپارتمان سازی کاربرد دارد.

وزن این پروفیل تنها تفاوت آن با صنعتی به شمار می رود. پروفیل های ساختمانی به ضخامت دو تا شش میلی متر و در ابعاد 140×140 میلی متر با ورق های فلزی ساخته می شوند.

پروفیل صنعتی سنگین است. از این پروفیل در ساختمان های مختلف استفاده می شود. از آن جایی که این پروفیل محکم و مقاوم است، و با ضخامت شش میلی متر و به طول دوازده متر ساخته می شود، بنابراین برای ساخت سوله و کارگاه مناسب است.

یکی از بهترین مصالح ساختمانی بوده که پیمانکاران از آن در ساخت و ساز استفاده می کنند. وزن هر شاخه پروفیل 188 کیلوگرم برآورد شده است.

پروفیل ستونی و ویژگی های آن

پروفیل ستونی به دلیل ویژگی هایی مانند استحکام و مقاومت بالا، فرم پذیری و کیفیت مناسب آن موجب شده که برای ساختمان سازی کاملا مناسب باشد. این پروفیل با نورد گرم و سرد ساخته می شود. ویژگی های محصول تولید شده با هر دو روش نسبت به هم متفاوت هستند.

در نورد گرم، محصول به شکل پروفیل تولید می شود، ولی شکل ناودانی، محصول نهایی نورد سرد به شمار می رود.

پروفیل ستونی که با نورد گرم ساخته می شود با بهترین کیفیت طراحی و ساخته می شود، به همین دلیل از این پروفیل در بخش های مختلف ساختمان استفاده می کنند.

از آن جایی که مقاوم سازی ساختمان ها یکی از مهم ترین مقرراتی است که کلیه پیمانکاران ساختمانی لازم است آن را اجرا کنند، بنابراین در این راستا، استفاده از پروفیل های ستونی امری ضروری به نظر می رسد.

از آن جایی که این پروفیل با کیفیت عالی طراحی و تولید می شود، بنابراین بسیاری از ساختمان ها را با این نوع پروفیل بنا می کنند. مزیت مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی موجب شده که از بهترین مصالح ساختمانی به شمار می رود. پروفیل ها را با ماشین آلات مختلفی تولید می کنند.

پروفیل ستونی و کاربردهای متنوع

پروفیل ستونی در صنعت ساختمان سازی به کار می رود از آن جایی که وزن پروفیل متغیر است، بنابراین متناسب با محل مورد استفاده در ساختمان، از پروفیل استفاده می شود. از این نوع پروفیل در ساخت اسکلت ساختمان و آپارتمان استفاده می شود. سوله سازی با این پروفیل موجب استحکام آن خواهد شد.

گاهی اوقات مواد اولیه و ماشین آلاتی که در سوله ها نگهداری می شوند بسیار ارزشمند بوده و کمترین آسیبی به آن ها موجب از دست رفتن پروژه ساختمانی خواهد شد. در این اوقات می توان مواد اولیه و مصالح را در محلی نگهداری کرد که تا پایان پروژه، سالم بمانند. این وضعیت موجب ادامه کار شده و پیمانکار می تواند به وقت نیاز از مواد اولیه، مصالح و ماشین آلات مورد نیاز خود استفاده کند.

تاریخچه تولید

از پروفیل ستونی برای ساخت پل های خرپایی در اوایل قرن 19 استفاده می شد. به دلیل هزینه حمل بسیار بالا، کمتر سازه ای با این نوع پروفیل بنا می شد. در همان زمان مشکلاتی مانند نیاز به تعداد بالای کارگران برای اتصال پروفیل و کیفیت پایین محصول، عدم آشنایی نیروی انسانی نسبت به نحوه اتصال پروفیل وجود داشت.

راحتی حمل و نقل موجب شد تا پیمانکارها دوباره به استفاده از این پروفیل روی بیاورند. با ماشین هایی، شاخه های پروفیل را تا محل حمل کرده و در ساختمان نصب می کردند. به وسیله جرثقیل، شاخه های پروفیل را بالا برده و در محل نصب می کردند. با این کار به تدریج نیاز به نیروی کارگران برای حمل پروفیل از بین رفت.

جیمز وات هاوس اولین کسی بود که در سال 1825 اولین روش تولید پروفیل را به ثبت رساند. جوشکاری پروفیل اولین روشی بود که مهندس جیمز وات هاوس آن را اختراع کرد. برادران مانیسمان در سال 1886، با نورد گرم، پروفیل محکم و بادوامی را تولید کردند.

پروفیل ستونی در ابعاد متنوعی تولید می شد. به تدریج روش های تولید این محصول گسترش یافت. تولید پروفیل مستطیل و مربع شکل در دهه 1950 شروع شد. این پروفیل ها در ساختمان های تجاری و مسکونی نصب می شوند. پروفیل براساس استاندارد PN-EN 10210 تولید می شود.

این نوع پروفیل برای اولین بار در آلمان تولید شد و به تدریج سایر کشورها تولید آن را در سرلوحه برنامه های صنعتی خود قرار دادند.

تاریخچه استفاده در ایران

پروفیل ستونی به عنوان یکی از مصالح ساختمانی بعد از پایان جنگ دوم جهانی مورد توجه قرار گرفت. در ابتدا این پروفیل از کشورهای خارجی وارد می شد، ولی در سال 1340 کارخانه سپنتا به منظور تولید پروفیل تاسیس شد.

اندازه کارگاه تولیدی سپنتا در ابتدا کوچک بوده و این محصول نیز به مقدار محدودی تولید می شد. در سال 1350، هشت کارخانه تولید این محصول تاسیس شدند و بعدها یازده کارخانه تولیدی در سال 1357 پروفیل ستونی را تولید می کردند.

انواع پروفیل براساس وزن

پروفیل ستونی ضخیم و بزرگ، سنگین نیز خواهد بود. این نوع پروفیل ها در بخش های مختلف ساختمان استفاده می شوند. مهندسان ساختمانی، می توانند از این نوع پروفیل در محل های مختلف ساختمان استفاده کنند.

کلیه پروفیل ها براساس وزن به فروش می رسند، بنابراین با خرید محصول با کیفیت می توانید در طول سال در پروژه های ساختمانی متعددی شرکت کرده و ساختمان های با کیفیتی را بنا کنید.

قیمت و نحوه خرید

از این نوع پروفیل در پروژه های ساختمانی استفاده می شود. بسیاری از شرکت های ساختمانی آن را به قیمت پایینی تهیه می کنند. شما با خرید عمده می توانید حجم انبوهی از محصول را برای یک سال خریداری نمایید. پروفیل با کیفیت به طور یقین قیمت بالایی خواهد داشت.

در صورتی که شما به عنوان پیمانکار ساختمانی فعالیت می کنید می توانید حجم عمده ای از محصول را خریداری کرده و در طول سال استفاده کنید. این روش در مقایسه با خرید خرده به نفع شما خواهد بود. برای خرید و دریافت قیمت پروفیل می توانید با کارشناسان راهبران پترو فولاد تماس بگیرید.

موجود
/5
موجود
/5
53,200

تومان

/5
53,200

تومان

/5
53,200

تومان

/5
53,200

تومان

/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *